تاریخچه و معرفی شهر اصفهان
شهر اصفهان که از نظر دو شاخصه پهناوری و میزان جمعیت رتبه سوم را در ایران به خود اختصاص داده، یکی از قدیمی ترین و زیباترین شهرهای کشور به حساب می آید که از دیرباز جزو پر رونق ترین شهرهای جهان از نظر اقتصادی به شمار می آمده و هنوز هم از شهرهای پر رونق و پر طرفدار برای گردشگری در ایران می باشد. جمعیت اصفهان بیش از دو میلیون نفر برآورد می شود و در طول تاریخ ایران زمین دوبار یکی در زمان سلجوقیان و دیگری در دوران صفویان به عنوان پایتخت انتخاب شده است.
از اهمیت این شهر همین بس که طی سال 2006 از طرف یونیسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده و همچنین در سال 2010 نیز به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران به جهان معرفی گردیده است.
آثار باستانی و مراکز تورسیتی اصفهان
اماکن دیدنی و جذاب در اصفهان به قدری فراوان است که به آن نصف جهان هم می گویند. میدان نقش جهان به عنوان یکی از بزرگترین میادین ثبت شده جهان، بزرگترین امارت توریستی اصفهان است که خود چهار مکان جذاب دیگر را در درونش پنهان کرده اولی مسجد امام است با قدمت چند صد ساله مسجد شیخ لطف اله نیز دیگر بنای چشم نواز در میدان نقش جهان است همچنین کاخ عالی قاپو و در نهایت بازار قیصریه که از شکوه و زیبایی خاصی برخوردارند و به تنهایی می توانند جاذبه ترویستی برای شهر به حساب بیایند.
وجود رودخانه زاینده رود که بر خلاف وضع کنون آن، در زمان های قدیم رودی پر آب و خروشان بوده و شهر را به دو قسمت تقسیم می نموده باعث شده تا اصفهان دارای پل های عظیم و متعددی باشد که از زمان های بسیار دور برای برقراری ارتباط میان دو قسمت شهر بکار می رفته اند. پل هایی تاریخی نظیر پل خاجو و سی و سه پل که شاهکارهای هنر معماری کهن ایرانی را به رخ جهانیان می کشند از دیگر جاذبه های معروف اصفهان هستند. در این فهرست بلند بالا از اماکن دیدنی می توان کاخ چهل ستون، منارجنبان، آتشگاه و کاروانسرای عباسی را نیز اضافه نمود که همگی این ها مشتی است از خروارها اثر باستانی و جذاب که تنها در یک شهر به نام اصفهان گرد هم آمده اند.
سوغات و غذاهای سنتی اصفهان
سوغات شهر اصفهان هم مانند سایر جذابت های آن از تنوع بالایی برخوردار است و این شهر را به جرعت می تنوان به عنوان قطب صنایع دستی کشور نامید. از صنایع دستی مانند قالی بافی، ابریشم بافی، قلمزنی، منبت کاری، زری بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، مینیاتور، سفالگری، میناکاری، فلزکاری، فیروزه کوبی، نقره سازی، کاشی سازی، قلمکاری و پولک دوزی گرفته تا صنایع خوراکی همچون تولید انواع گز و شیرینی را می توان به عنوان سوغات اصفهان تهیه نمایید.
غذاهای سنتی اصفهان مانند بریونی، خورشت ماست، حلیم بادمجان، کله جوش سرگنجشکی، کوکو قندی، قیمه ریزه، آش ماش و قمری، یخنه ترش، ماش و زردک، اوماج سرکه و چغندر، نخود و آب نیز به نوبه خود جاذبه های خاص خود را دارند.